Inspirerande föreläsare – 5 tips

Vill du ha tips på inspirerande föreläsare? Söker du en engagerande talare till konferensen, kickoffen eller kundeventet. Tomas Eriksson är en flitigt anlitad talare som gärna laddar dig och dina kolleger med inspiration.

Tips på inspirerande föreläsare: Tomas Eriksson. Ingenjören som blev inspiratör.

Fem tips för dig som söker inspirerande föreläsare

Vad gör de mest inspirerande föreläsarna inspirerande? Här är fem tips på de viktigaste sakerna att hålla utkik efter för dig som beställare. Tips på vad inspirerande föreläsare gör för att du och dina kolleger ska känna er fyllda med lust och vilja att möta morgondagens utmaningar.

1. Inspirerande föreläsare bryr sig om dig och mig i publiken

Det första tipset handlar om nyfikenhet och intresse. Inspirerande föreläsare är nyfikna på sina åhörare. De anpassar sitt framförande så att budskapet landar i deltagarna verklighet och vardag. De talar inte för att höra sig själva, de talar för att berika livet för dig och mig som lyssnar. Innan Tomas Eriksson föreläser vill han veta vilka ni är och hur er yrkesvardag ser ut.

Tomas föreläser om..

  • Arbetsglädje
  • Feedbackglädje
  • Teamglädje
  • Chefsglädje
  • Medarbetarskap

När Tomas Eriksson inspirationsföreläser får du och dina kolleger konkreta tips på hur ni lyfter både glädjen och därigenom effektiviteten i er verksamhet.

2. Använder ett stort röst-register

Vilka föreläsare somnar vi till? Talare med monoton stämma ligger bra till om målet med presentationen är att söva oss deltagare. Så vad gör inspirerande föreläsare med rösten? De använder ett så stort register i rösten och talet som möjligt. Så det blir lätt och njutningsfullt att lyssna. När Tomas föreläser använder han sin röst funktionellt. Pauserna, betoningarna, volymen och intensiteten i rösten väljs medvetet för att förstärka och förtydliga innehållet – och underlätta för dig som lyssnar att hålla din koncentration uppe under hela föredraget.

3. Vet att vi tänker i bilder

Inspirerande föreläsare vet att vi människor tänker i bilder och att vi minns bilder väldigt bra, speciellt om vi skapat bilderna själva i våra egna huvuden. Tomas Eriksson blandar fakta med levandegörande storytelling. Storytelling gör det abstrakta konkret, gör att du kan se en händelse framför dig och komma ihåg vad du hört. Bra storytelling målar bilder i ditt medvetande, bilder som du kan minnas.

Tomas Eriksson anlitas av alla möjliga olika typer av verksamheter. Titta in på sidan Våra nöjda kunder där du hittar över fyrtio citat från nöjda kunder.

4. Är förälskade i sitt ämne

Ju varmare din föreläsare känner för sitt ämne desto mer inspirerande blir föreläsaren och föredraget. Förutsatt att föreläsaren också kan konsten att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Tomas älskar att dela med sig av sina ämnen. Tre ämnen som ligger Tomas varmt om hjärtat är arbetsglädje, chefsglädje och feedbackglädje.

5. Inspirerande föreläsare vet vad de gör med kroppen

Många som står inför en grupp människor för att berätta något viktigt, tänker inte på hur mycket vi kommunicerar med kroppen och mimiken. En del vandrar fram och tillbaka på scenen utan något syfte med sina rörelser, andra står helt stilla och det är svårt att märka någon skillnad alls i deras ansiktsuttryck under hela presentationen. Tomas har mångårig teatervana och använder medvetna rörelser, gester och mimik för att förhöja upplevelsen under sina föredrag.

Kontakta Tomas Eriksson när du och dina kolleger behöver energi och inspiration.

Kontakta Tomas idag

Boka Tomas Eriksson som er inspirerande föreläsare till konferensen eller kickoffen. Deltagare ger Tomas får betyget 5,6 av 6 möjliga.

Kontakta Tomas