Föreläsare stress

På jakt efter en föreläsare som kan prata om stress och stresshantering? När du söker ”föreläsare stress” är det kanske en föreläsning om arbetsglädje du och din grupp egentligen behöver?

En eftertänksam Tomas Eriksson med två fingrar i v-form invid hakanFöreläsare stress – eller en inspirerande föreläsning om arbetsglädje.

Föreläsare stress eller föreläsare arbetsglädje

Du kommer springandes in på mötet. Stressad. Du förväntas presentera något du inte haft tid att förbereda. Stressen ökar. Med bultande hjärta håller du din presentation. Mötet du deltar i drar ut på tiden. Din stressnivå ökar ytterligare.

Mycket ska vara klart innan du kan gå hem. Väl tillbaka på din plats tittar din kollega Lenar förbi och vill ha dina synpunkter. Strax därefter ber nyanställda Erik om din hjälp. Du säger ja.

Nu försöker du verkligen fokusera på det du ska göra, men din stressade hjärna vill allt annat än fokusera. Det tar tid, men så till slut är du igång med det du ska göra. Då blir du avbruten av din chef som undrar om du har tid. Du hör dig själv säga JA, fast du inombords skriker NEJ!

Föredrag Arbetsglädje

Tomas Eriksson föreläser om stressens motpol

Tomas Eriksson är föreläsaren som ser stress som en väckarklocka. Lite stress kan vara kul och väcka oss ur slummer, få oss att göra det som behöver göras, men när det slutar vara kul, innan stressen blivit ett fängelse – är det dags att stanna upp. Stanna upp, reflektera och göra kloka val. När du tänker föreläsare stress kan svaret vara föreläsare arbetsglädje.

Föreläsare stress – Tomas Eriksson om stressens motsats, arbetsglädjen. När arbetsglädjen ökar får du och dina kolleger mer gjort med mindre stress. 

Fem sätt att minska din stress

Det finns flera vägar ut ur stress. Här är fem:

  1. Utveckla konsten att säga ja till utvalda saker och nej till annat.
  2. Skratta ofta, länge och med hela kroppen. Tillåt magen att vara med.
  3. Gå, spring, cykla, skutta, simma.. Rör på dig och njut av avspänningen efteråt.
  4. Ta djupa andetag. Andas in och släpp taget mer och mer för varje utandning.
  5. Hitta något att ersätta stressen med, till exempel ökad arbetsglädje.

Ersätt istället för eliminera

Vi människor är inte så bra på att ta bort saker ur våra liv. Men om vi istället för att ta bort, letar efter något att ersätta det vi vill bli av med, brukar det gå mycket lättare. Så istället för att försöka ta bort stressen, låt Tomas inspirera dig och dina kolleger hur ni kan fasa ut och ersätta stress med arbetsglädje på din arbetsplats.

Tomas med höjda axlar och desperation i ögonenNär stressen slår till förändras vi människor. Vem blir du i stressade situationer?

Är stress farligt?

Stress är din kropps sätt att svara på utmaningar som du möter. Stresshormoner som kortisol, noradrenalin och adrenalin utsöndras från binjuren och skickas ut i blodet. Ditt hjärta slå fortare, din andning blir snabbare och dina muskler är beredda på att du ska kunna ta i. Att din kropp då och då kommer i stressläge är högst naturligt och inte alls farligt. Vi är byggda för att bli stressade. Stress blir ett problem när vi inte stressar av och återgår till ostressat läge. Kontinuerliga stresspåslag utan tillräcklig återhämtning under lång tid tär på hälsa, relationer och prestationer.

Boka Tomas – föreläsaren som minskar stress genom att ge utrymme för glädjen

Tomas Eriksson möter din blick med en varmt leende.När behöver du en stressminskande och arbetsglädjehöjande föreläsare? Kontakta Tomas idag och hör efter om han kan dina datum.

Boka Tomas Eriksson som föreläsare och låt stressen ersättas med glädje på den kommande konferensen. Tomas får betyget 5,6 av 6 möjliga av deltagarna. Kontakta Tomas Eriksson redan idag med din förfrågan.

Kontakta Tomas