Föreläsare

Söker du en riktigt bra föreläsare? Till din konferens eller kick-off. Någon som ger inspiration, men inte stannar vid inspiration, utan visar dig och dina kolleger hela vägen till genuin arbetsglädje.

Arbetsglädje med föreläsare Tomas Eriksson – inspiration som lyfter din konferens.

Föreläsare för inspiration & motivation

Behöver du en energigivande föreläsare? En inspiratör som lyfter din konferens. Någon som gör det komplicerade lätt och enkelt. Är du ute efter en talare som kan konsten att engagera och väcka motivation – även timmen efter lunch? Tomas Eriksson föreläser om arbetsglädje, feedback och chefsglädje.

Föredrag Arbetsglädje

Läs mer

Föredrag Feedbackglädje

Läs mer

Föredrag Chefsglädje

Läs mer

Fem saker riktigt bra föreläsare gör

1. De bästa börjar oväntat

En förstklassig föreläsare på din konferens inleder med något som fångar allas intresse. De allra bästa börjar med något överraskande. Något som väcker lusten och motivationen att vilja lyssna länge.

”Jag känner en hand!” Så kan Tomas Eriksson börja en föreläsning på din konferens. Vems hand? Varför då? Vad händer? Frågorna hopar sig. Hur det fortsätter..? Det får du veta när du hör Tomas föreläsa om arbetsglädje.

Föreläsare Tomas Eriksson med leende i närbildFöreläsare konferens – Tomas Eriksson inspirationsföreläser om arbetsglädje, feedbackglädje och chefsglädje.

2. Gör inspirationen användbar

De bästa föreläsarna kan sitt ämne och älskar att dela med sig av sin kunskap. Tomas är en erfaren expert som brinner för att göra sina ämnesområden lätta för dig som lyssnar att omsätta praktiskt i din yrkesvardag.

3. Varierar sig

Som åhörare är det svårt att vara uppmärksam på vad en och samma föreläsare säger under en längre tid. Därför varierar skickliga talare sina framföranden. Ju mer variation desto lättare att lyssna länge.

Kontakta Tomas

Tomas ändrar medvetet tempo och röstläge under sitt föredrag. Lägger in pauser. Går från fakta till beskrivande berättelser. Förklarar en modell för att strax därefter ge ett exempel från verkligheten. Viskar, visar bilder och bjuder  på gestaltning med hela kroppen.

Ännu mer variation blir det när Tomas ber en deltagare göra honom sällskap på scen eller låter publiken göra en övning två och två. Allt för att underlätta för dig som åhörare att kunna vara så vaken och närvarande som möjligt under hela föredraget.

Föreläsaren Tomas Eriksson hoppar upp i luften med utsträckta armar framför en byggnad.Välj Tomas Eriksson när du och dina kolleger behöver en talare som bjuder på variation i föreläsningen.

4. Är aktivt nyfiken

En medveten föredragshållare vet att all kommunikation sker på mottagarens villkor och är därför aktivt nyfiken och intresserad av sin publik. Både före och under presentationen. Innan Tomas föreläser tar han reda på vilka han kommer möta genom att fråga: Vilka är ni? Hur ser er yrkesvardag ut? Vad är aktuellt för er just nu?

5. Älskar sin publik

När Tomas pratar inför dig och dina kolleger som sina vänner, förvandlas föreläsningen till ett förtroligt samtal. Det blir närmare, personligare och varmare. Det blir här och nu, genuint och lätt att ta till sig.

På SpeakerRating.com certifieras och utvecklas föreläsare. Tomas Erikson har låtit värdera sin vältalighet och når ända upp till nivån ovanför guld: Tomas är rankad som Platinum Speaker på den oberoende certifieringssajten SpeakerRating.com

Föreläsare med inspiration och kunskap – till din konferens

Välj Tomas Eriksson till er kommande konferens när du vill:

Tomas är lika underhållande som utbildande. Deltagarna ger honom betyget 5,6 av 6 möjliga. Låt Tomas visa vägen till arbetsplatsen ni längtar efter.

Tomas är en föreläsare som passar perfekt när du och dina kolleger behöver fylla på med energi, inspiration och kunskap. Till kickoffen, utvecklingsdagarna eller chefsprogrammet. Oavsett om ni håller till i Skövde, Gävle, Karlstad, Uddevalla eller Umeå.

Hur är Tomas som föreläsare? Medryckande och någon som får det svåra att låta enkelt, säger beställaren i den här videon.

Rolig föreläsare som bygger ansvarstagande

Tomas Eriksson är en rolig föreläsare som får er att vilja ta ett större ansvar för helheten. Glädjehöjande och seriös. Tomas levererar ögonöppning, igenkänning och ger utrymme för många skratt. Tomas föreläser inte i vanlig bemärkelse. Han iscensätter och levandegör sitt budskap.

Föredrag Arbetsglädje

Läs mer

När du anlitar Tomas som inspiratör till din konferens får ni inte ett tips utan en hel nyckelknippa med uppslag. Konkreta förslag på hur ni själva höjer arbetsglädjen. Hur ni får mer gjort och har roligare under tiden.

Karlstad, Linköping, Skövde och Uddevalla

Tomas Eriksson utgår från Stockholm men höjer arbetsglädjen i hela landet. Var ska vi ha er konferens? Tomas föreläser bland annat i Gävle, Karlstad, Linköping. I Skövde, Sundsvall, Umeå och Uddevalla.

Föreläsaren Tomas Eriksson står på ett ben i en å med armarna ut i en välkomnande gest.Tomas kommer till dig och dina kolleger. Var någonstans kommer ni ha er kickoff, konferens eller kompetenshöjning?

Snart konferens! Är Tomas tillgänglig?

Vill du höra om Tomas är tillgänglig datumet som är aktuellt för er? Kontakta Tomas idag – så att din kommande konferens, planeringsdag eller kick-off får det genomslag som ni behöver. Du får snabbt svar på din förfrågan.

Kontakta Tomas

Så hittar du rätt talare för ditt event

Är du osäker på vilken extern talare som är det bästa valet för ditt evenemang? Börja då med att fråga dig: Vad är syftet? När du har koll på vad du vill uppnå med föredraget blir lättare att välja rätt.

En annat tips är att ”låta publiken välja ämne”. Flytta dig fram i tiden till det är dags för föredraget. Du sitter i publiken, föreställ dig att du är hela gruppen som ska få ta del av presentationen. Vilket ämne på föredraget väljer du då? Läst mer om konsten att hitta rätt talare till ditt event här.

Tomas föreläser om arbetsglädje, ledarskap och feedback

Små förändringar som gör stor skillnad

Tomas ger konkreta tips så att du och dina kolleger omgående kan öka arbetsglädjen, bli bättre på att ge och ta emot feedback eller uppnå mer teamwork och vi-anda. Tomas inspirationsföreläser om små förändringar, små förändringar som gör stor skillnad.

Föreläsare Arbetsglädje

Behöver du och dina kolleger en föreläsare som ger er kraft att möta kommande utmaningar? Vill ni hitta tillbaka till glädjen i arbetet här och nu eller fira målgången med ett inspirationspass? Då rekommenderar vi föredraget Arbetsglädje där Tomas Eriksson visar hur du och dina kolleger höjer arbetsglädjen omgående och hållbart över tid. Att öka arbetsglädjen är inte bara roligt – det är mest seriösa ni kan göra på din arbetsplats.

Föredrag Arbetsglädje

Läs mer

Föredrag Chefsglädje

Läs mer

Glädjerikt ledarskap

Att leda andra förutsätter att du kan leda dig själv. Chefsglädje handlar om hur du som chef och ledare bygger din egen arbetsglädje. Ju med arbetsglädje du har desto lättare att hantera rollens alla utmaningar och desto mindre stress kommer du uppleva. Du blir effektivare, mår bättre och kan möta dina medarbetare med större närvaro. Och då, då kan du på riktigt börja bygga arbetsglädje i din organisation.

Tomas Eriksson - en föreläsare som lyssnar - här med huvudet lutande mot sin hand med vatten i bakgrunden.Inom vilket område behöver du och dina deltagare inspiration och utveckling?

Teamwork-föredrag

Vill ni bli ännu bättre på vi-anda och teamwork? Teambuilding är inte en isolerad aktivitet som görs vid ett enskilt tillfälle som bygger teamet med stort T. Team växer och utvecklas hela tiden. Föredraget Teamglädje lär er hur ni bygger teamwork och teamglädje i vardagen på din arbetsplats. Ju mer ni kan om hur grupper blir team desto lättare når ni teamglädje.

Föredrag Teamglädje

Läs mer

Föredrag Feedbackglädje

Läs mer

Feedback som fungerar

Många tycker det är svårt. Det flesta vill ha mer. När den fungerar växer och utvecklas människor, team och organisationer. Söker du en föreläsare som kan hjälpa er att knäcka koden – så att fungerande feedback blir en självklar del i kommunikationen på din arbetsplats? I föredraget Feedbackglädje vänder Tomas på perspektivet. Från konsten att framföra kritik till konsten att lyfta varandra.

Feedback är inte konsten att kritisera, feedback är konsten att lyfta varandra, säger Tomas. Otroligt motiverande och inspirerande, säger beställaren.

Ska du påannonsera en föreläsare? Gör så här! – 3 tips

Har du uppdraget att leda konferensen och påannonsera föreläsare? Hur gör man det? Vad är lagom längd? Vilket är det bästa sättet att introducera en extern eller intern talare? Ett utmärkt sätt är att ge publiken svar på deras outtalade fråga: Varför? Här kommer tre förslag på hur du kan tänka, göra och säga:

1 – När föreläsaren ska lyfta er från riktigt bra till fullkomligt lysande

Sätt föredraget och din föreläsare i sitt sammanhang. Ju mindre publiken varit involverad i att välja vem de ska lyssna på, desto viktigare för dig som presenterar talaren att svara på åhörarnas undran: Varför har just den här personen, inom just det här ämnet, bjudits in till oss just nu?

Även om alla i lokalen är införstådda med föredraget, ämnet och föreläsaren, blir ändå din här-och-nu-påannonsering snygg och trygg för alla deltagare. Den visar att du eller ledningen inte bara pliktskyldigast tagit med den här punkten i programmet utan att du tycker ämnet är viktigt på riktigt. Såhär skulle din påannonsering kunna låta:

 ”Som ni alla vet har vår avdelning fått strålande resultat i den senaste medarbetarundersökningen. I kategorin arbetsglädje fick vi högre betyg än någon annan avdelning i hela organisationen. Det är jättekul och den ställningen vill vi naturligtvis behålla. Därför har vi bjudit in en expert på ämnet arbetsglädje. Han kommer ge oss sju konkreta gör-så-här-tips så att du och jag inte bara ska kunna behålla vår arbetsglädje – utan få den att växa och blomma som aldrig förr. En varm applåd för Tomas Eriksson.”

Tomas Eriksson, arbetsglädje-föreläsare

2 – När din föreläsare ska vända lågläge till högläge

Ovanstående fungerar för att lyfta det som redan ligger på topp. Men vad säger du när föredrags syfte är att vända en trend eller lyfta er från lågläge till högläge? Här är ett förslag på vad kan säga:

”Medarbetarundersökningen är genomförd. Tack för er tid och ert deltagande. I kategorin arbetsglädje fick vi tyvärr det lägsta resultat inom hela organisationen. Därför har vi nu bjudit in en expert på området för att ge oss inspiration och konkreta tips som vi kan börja använda redan idag. För jag tycker att vi, var och en härinne, är värda så mycket mer glädje i det betydelsefulla arbete vi gör så bra varje dag. Jag säger varmt välkommen till arbetsglädje-experten Tomas Eriksson.”

Notera att namnet på föreläsaren kommer sist i påannonseringen. Genom att du säger namnet på talaren sist blir det tydligt för både publiken och för den som är inbjuden för att föreläsa, att nu, nu lämnas stafettpinnen och ordet över till talaren.

3 – När du verkligen vill väcka publikens nyfikenhet och motivation

Ett annat sätt att besvara deltagarnas outtalade fråga ”Varför ska jag lyssna?” är att i din påannonsering helt och hållet bygga upp spänning, nyfikenhet och förväntan. En nyfikenhet och motivation att få lyssna på just den här föreläsaren. Det skulle kunna låta såhär:

”Nästa föreläsare är känd för att inte bara prata när han föreläser. Han använder hela kroppen när han iscensätter det han har att säga. Han tar också hjälp av oss för att illustrera vad han menar. Den här föredragshållaren ser faktiskt inte oss som åhörare – utan som fullvärdiga deltagare i hans föredrag.  Och nu är det vår tur att få möta och involveras tillsammans med arbetsglädje-experten –  Tomas Eriksson.”

Föreläsare Tomas håller upp båda armarna och pekar uppåt.Tomas Erikssons mål är ökad arbetsglädje på din arbetsplats – och alla andra arbetsplatser i hela Sverige.

Gör det till din egen påannonsering

Det här är tre förslag på hur du kan introducera din föreläsare, men du behöver också känna dig bekväm med tilltalet. Ta lite tid för att hitta din stil. Prova dig fram, skriv, testa och justera. Säg det högt i tanken och i rummet. Våga prova något nytt. Viktigare än att det blir perfekt för dig är att det blir intresseväckande för föredragets åhörare.

Kom också ihåg att stämma av din tänkta påannonsering med talaren så att introduktionen fungerar med hur talaren inleder sitt föredrag.

Föreläsare med högt betyg

Som föreläsare får Tomas betyget 5,6 av 6 möjliga av deltagarna. Så här säger några av Tomas uppdragsgivare och deltagare:

“Tack för igår! Dina tips om arbetsglädje finns kvar hos oss och du bjöd också på härliga igenkännande skratt. Det susar av glada minnen i korridoren på Stadshuset idag”
Maria West, Stadsbyggnadsförvaltningen, Karlstad

“Tack för en kanonbra dag! Alla jag pratat med är jättenöjda”
Maria Johansson, Securitas, Göteborg

”Tack för en underbar föreläsning på ’Knäck ohälsan’ i Linköping.”
Maria Berg, Ekholmens vårdcentral, Linköping

Kontakta Tomas

Tomas Eriksson – Hur blev ingenjören inspiratör?

När Tomas pluggar data- och elektronik på KTH i Stockholm har han inte en tanke på att bli föreläsare. Som nykläckt ingenjör börjar Tomas på företaget Ericsson där han konstruerar kretskort och undervisar i telekommunikation. Nu upptäcker Tomas att kommunikation människor emellan är riktigt spännande, mycket mer spännande än kommunikation mellan telekomutrustning. Han slutar på Ericsson och sätter sig i skolbänken igen, utbildar sig till organisationskonsult och samtalsterapeut. Nu dröjer det inte länge innan Tomas inser att det är i rollen som föreläsare och inspiratör han verkligen trivs och själv känner arbetsglädje.

Tomas Eriksson liggande på en kullerstensgata med ett stort leende.Ingenjören Tomas upptäcker att han vill jobba med mänsklig kommunikation och glädje.

Det börjar med en tjatig fråga

Tomas får frågan: Vilket är syftet med ditt liv? Året är 2003 och platsen Stockholm. Tomas går sista terminen på sin utbildning till organisationskonsult. När Tomas svarar på frågan – Vilket är syftet med ditt liv? – får han genast en ny fråga: Och vad är syftet med det? Och så fortsätter det, efter varje svar upprepas frågan: Och vad är syftet med det? Tills svaret blir glädje. För när Tomas ska svara vad som är syftet med det, blir svaret också glädje. Det var så Tomas kom till insikt om att det var glädje och arbetsglädje han ville jobba med.

På en gångstig

Innan utbildningen till organisationskonsult driver Tomas egen firma och undervisar i telekommunikation. Han byter nu namn på sitt företag och undrar hur han ska hitta kunder i sin nya roll som organisationskonsult och föreläsare. På en gångstig i en backe nära huset han bor i, går Tomas upp och ner, fram och tillbaka, och smakar på olika ordkombinationer. Han letar efter det enklaste och mest lustfyllda sättet att säga det han önskar. Han testar olika formuleringar tyst i sitt huvud och högt för sig själv där han går på stigen.

Kändes både utmanande och självklart

Och så plötsligt känns det helt rätt: Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt. Formuleringen är kort och koncis. Meningen känns både utmanande och självklar. Han upprepar: Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt. Han upprepar meningen många gånger för sig själv. Så många gånger att hans medvetna och omedvetna uppmärksamhet börjar samarbeta och bli lyhörda för alla vägar som leder till det önskade läget.

Föreläsare i ämnet som medlemmarna behövde

Med alla sinnen fokuserade på det önskade läget, hör Tomas några dagar senare två vänner prata om en modig och idéöppen person. Personen de pratar om heter Siv och ansvarar för ett fackförbunds utbildningsverksamhet. Tomas får telefonnumret och nästa dag ringer han Siv. Hon svarar, lyssnar och säger: Ja va kul! Det är klart du ska komma till oss och föreläsa om arbetsglädje. Det behöver våra medlemmar.

Uppslaget som fyllde lokalen

Inför detta föredragstillfälle har Siv ordnat så att fackförbundets medlemstidning gör ett reportage med Tomas om arbetsglädje. Ett stort tvåsidesuppslag med bild på en leende Tomas. Tanken med artikeln är att väcka intresse för ämnet och mannen bakom föreläsningen. Och det fungerade alldeles utmärkt. Många nyfikna hittade till lokalen på Olof Palmes gata i Stockholm den föredragskvällen. Det här var första men inte sista gången som Tomas presenteras som föreläsare.

Dagens Nyheter hittar Tomas

Artikeln i medlemstidningen fungerade utmärkt på ett annat sätt också: En journalist på Sveriges största morgontidning Dagens Nyheter läser artikeln i fackföreningens medlemstidning och kontaktar Tomas. En vecka senare finns en glad Tomas på bild och i text på förstasidan i Dagens Nyheters Jobb-bilaga. Med den mediala uppmärksamheten började nu kunderna höra av sig och boka Tomas som organisationskonsult och föreläsare – lätt och enkelt.

Ett utsnitt från sidan "Våra nöjda kunder" på sajten arbetsgladje.se.Föreläsare Tomas Eriksson anlitas flitigt för att inspirera och kunskapshöja. På sidan Våra nöjda kunder hittar du över 40 olika kundberättelser som beskriver nyttan och nöjet med att anlita Tomas.

Boka Tomas idag

Vill du och dina kolleger också ha det lätt och enkelt? Mer arbetsglädje? Kontakta din föreläsare Tomas Eriksson idag.

Kontakta Tomas