Föreläsare till din konferens

Söker du en föreläsare? Till planeringsdagarna, verksamhetsdagen eller kundeventet? En trygg och skicklig scenpersonlighet som lyfter både kompetensen och konferensen. En föreläsare som vet vad arbetsglädje är i både teori och handling. Någon som kan konsten att entusiasmera deltagarna även timmen efter lunch. Då har du kommit helt rätt.

Tomas Eriksson – din föreläsare på nästa planerings- eller personaldag?

Föreläsare Tomas Eriksson höjer arbetsglädjen

Tomas är en föreläsare som passar perfekt när du och dina kolleger behöver fylla på med energi, inspiration och kunskap. Till kickoffen, utvecklingsdagarna eller chefsprogrammet. Oavsett om ni håller till i Stockholm eller Skövde, Gävle eller Göteborg, Kristianstad eller Karlstad, Uddevalla eller Umeå.

Rolig föreläsare som bygger ansvarstagande

Tomas Eriksson är en glädjebyggande föreläsare som får er att vilja ta ett större ansvar för helheten. Tomas levererar ögonöppning, igenkänning och ger utrymme för många skratt. Tomas föreläser inte i vanlig bemärkelse. Han iscensätter och levandegör sitt budskap.

När du anlitar Tomas som inspiratör till din konferens får ni inte ett tips utan en hel nyckelknippa med uppslag. Konkreta förslag på hur ni själva höjer arbetsglädjen. Hur ni får mer gjort och har roligare under tiden.

Stockholm, Göteborg, Karlstad, Linköping, Skövde och Umeå

Föreläsare Tomas Eriksson utgår från Stockholm men höjer arbetsglädjen i hela landet. Var ska vi ha er konferens? Tomas föreläser bland annat i Göteborg och Gävle. I Karlstad och Kristianstad. I Lund och Linköping. I Skövde och Sundsvall. I Umeå och Uddevalla. Och i Örebro och Östersund.

Din föreläsare i arbetsglädje, teamwork och feedback

Tomas bjuder på konkreta tips som gör att ni omgående kan öka arbetsglädjen, bli bättre på feedback eller uppnå mer teamwork och vi-anda. Tomas föreläser om små förändringar som gör stor skillnad.

Arbetsglädje

Behöver du och din kolleger en föreläsare som ger er kraft att möta kommande utmaningar? Vill ni hitta tillbaka till glädjen i arbetet här och nu eller fira målgången med ett inspirationspass? Då rekommenderar vi föredraget Arbetsglädje där Tomas Eriksson visar hur du och dina kolleger höjer arbetsglädjen omgående och hållbart över tid. Att öka arbetsglädjen är inte bara roligt – det är mest seriösa ni kan göra på din arbetsplats.

Teamwork

Vill ni bli ännu bättre på vi-anda och teamwork? Teambuilding är inte en isolerad aktivitet som görs vid ett enskilt tillfälle som bygger teamet med stort T. Team växer och utvecklas hela tiden. Föredraget Teamglädje lär er hur ni bygger teamwork och teamglädje i vardagen på din arbetsplats. Ju mer ni kan om hur grupper blir team desto lättare når ni teamglädje.

Feedback

Många tycker det är svårt. Det flesta vill ha mer. När den fungerar växer och utvecklas människor, team och organisationer. Söker du en föreläsare som kan hjälpa er att knäcka koden – så att fungerande feedback blir en självklar del i kommunikationen på din arbetsplats? I föredraget Feedbackglädje vänder Tomas på perspektivet. Från konsten att framföra kritik till konsten att lyfta varandra.

Uppskattad föreläsare

Tomas är ingenjören som blev inspiratör. Som föreläsare får Tomas betyget 5,6 av 6 möjliga av deltagarna. Så här säger några av Tomas uppdragsgivare och deltagare:

“Tack för igår! Dina tips om arbetsglädje finns kvar hos oss och du bjöd också på härliga igenkännande skratt. Det susar av glada minnen i korridoren på Stadshuset idag”
Maria West, Stadsbyggnadsförvaltningen, Karlstad

“Tack för en kanonbra dag! Alla jag pratat med är jättenöjda”
Maria Johansson, Securitas, Göteborg

“Tack för en underbar föreläsning på ‘Knäck ohälsan’ i Linköping.”
Maria Berg, Ekholmens vårdcentral, Linköping

Kontakta Tomas

Vill du veta mer, höra om Tomas är ledig datumet som är aktuellt för er?

Kontakta Tomas Eriksson idag med din förfrågan eller bokning – så att er kommande konferens, planeringsdag eller kick-off blir en riktig fullträff.

Tomas som föreläsare – så började det

Tomas får frågan: Vilket är syftet med ditt liv? Året är 2003 och platsen Stockholm. Tomas går sista terminen på sin utbildning till organisationskonsult och är ännu inte föreläsare. När Tomas svarar på frågan – Vilket är syftet med ditt liv? – får han genast en ny fråga: Och vad är syftet med det? Och så fortsätter det, efter varje svar upprepas frågan: Och vad är syftet med det? Tills svaret blir glädje. För när Tomas ska svara vad som är syftet med det, blir svaret också glädje. Det var så Tomas kom till insikt om att det var glädje och arbetsglädje han ville jobba med.

Det enklaste och mest lustfyllda

Innan utbildningen till organisationskonsult har Tomas drivit egen firma där han undervisade i telekommunikation. Han byter nu namn på sitt företag och undrar hur han ska hitta kunder i sin nya roll som organisationskonsult och föreläsare. På en stig längs en backe nära huset han bor i, går Tomas fram och tillbaka och smakar på olika ordkombinationer. Han letar efter det enklaste och mest lustfyllda sättet att säga det han önskar. Han testar olika formuleringar tyst i sitt huvud och högt för sig själv där han går på stigen.

Och så plötsligt känns det helt rätt: Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt. Formuleringen är kort och koncis. Meningen känns både utmanande och självklar. Han upprepar: Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt. Han upprepar meningen många gånger för sig själv. Så många gånger att hans medvetna och omedvetna uppmärksamhet börjar samarbeta och bli lyhörda för alla vägar som leder till det önskade läget.

Föreläsare med målsökande fokus

Med alla sinnen fokuserade på det önskade läget, hör Tomas några dagar senare två vänner prata om en modig och idéöppen person. Personen de pratar om heter Siv och ansvarar för ett fackförbunds utbildningsverksamhet. Tomas får telefonnumret och nästa dag ringer han Siv. Hon svarar, lyssnar och säger: Ja va kul! Det är klart du ska komma till oss och föreläsa om arbetsglädje. Det behöver våra medlemmar mer av.

Inför detta föredragstillfälle har Siv ordnat så att fackförbundets medlemstidning gör ett reportage med Tomas om arbetsglädje. Ett stort tvåsidesuppslag med bild på en leende Tomas. Tanken med artikeln är att väcka intresse för ämnet och föreläsaren. Och det fungerade alldeles utmärkt. Många nyfikna hittade till lokalen på Olof Palmes gata i Stockholm den föredragskvällen. Det här var första men inte sista gången som Tomas presenteras som föreläsare.

Förstasida i Dagens Nyheter

Artikeln i medlemstidningen fungerade utmärkt på ett annat sätt också: En journalist på Sveriges största morgontidning Dagens Nyheter läser artikeln i fackföreningens medlemstidning och kontaktar Tomas. En vecka senare finns en glad Tomas på bild och i text på förstasidan i Dagens Nyheters Jobb-bilaga. Med den mediala uppmärksamheten började nu kunderna höra av sig och boka Tomas som organisationskonsult och föreläsare – lätt och enkelt.

 

Vill du och dina kolleger också ha det lätt och enkelt? Kontakta föreläsare Tomas Eriksson, ingenjören som blev inspiratör.

 


 

  • Dela gärna denna sida på Facebook och LinkedIn: