Path 4 Copy 6 Created with Sketch. Path 4 Created with Sketch. Path 4 Copy Created with Sketch. Path 2 Created with Sketch. Path 2 Created with Sketch. Path 4 Copy 6 Created with Sketch. Path 4 Copy 6 Created with Sketch. Path 4 Copy 6 Created with Sketch. Path 4 Copy 6 Created with Sketch. Path 3 Copy Created with Sketch. Path 3 Created with Sketch. Path 3 Created with Sketch. 126516 Created with Sketch. 1034129 copy 5 Created with Sketch. 9243 Created with Sketch. Path 4 Copy 6 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. play Created with Sketch.
Kontakta Tomas

Föreläsare till din konferens

Välj en föreläsare som inspirerar, engagerar och väcker motivation.

Varför är de bästa talarna så bra?

Föreläsare till din konferens

Välj en föreläsare som inspirerar, engagerar och väcker motivation.

Varför är de bästa talarna så bra?

Föreläsare för arbetsglädje & motivation

Söker du en riktigt bra föreläsare? Till din konferens eller kick-off. Någon som ger inspiration, men inte stannar vid inspiration, utan visar dig och dina kolleger hela vägen till genuin arbetsglädje.

Välj föreläsarproffset Tomas Eriksson. Tomas är nyutkommen med talarkonstboken Från blackout till knockout.

Var föreläser Tomas?

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping, Jönköping, Lund, Borås, Gävle, Sundsvall, Skövde, Södertälje, Borlänge, Karlstad, Uddevalla, Varberg, Tällberg…

 

Tomas föreläser där ni är. Var ska du ha ditt kommande event?

Platinum Speaker - vad är det?

Tomas Erikson är certifierad Platinum Speaker. En talare på platinum-nivå är en fantastisk bra talare. Platinum Speakers levererar med en storslagen tydlighet och ligger i topp-skiktet av skickliga talare.

 

Av 5000 analyserade talare i hela världen är det bara 41 som innehar Platinum-nivån. Andra presentatörer som också har platinum-nivån är Simon Sinek, Michell Obama och Steve Jobs.

Föreläsare Tomas Eriksson

Föredrag Arbetsglädje
Mer Arbetsglädje nu!
 • Konkreta tips
 • Fyll på med lust & energi
 • Få mer gjort med mindre stress
Föredrag Feedbackglädje
Mer Feedbackglädje nu!
 • Att lyfta varandra
 • Säg det svåra i 4 steg
 • Från klagomål till önskemål
Föredrag Talarglädje
Mer Talarglädje nu!
 • Trollbind dina åhörare
 • Publikvänlig powerpoint
 • Från spänd till spännande

Föreläsare - varför är de bästa så bra?

De bästa föreläsarna börjar oväntat

En förstklassig föreläsare på din konferens inleder med något som fångar allas intresse. De allra bästa börjar med något överraskande. Något som väcker lusten och motivationen att vilja lyssna länge.

”Jag känner en hand!” Så kan Tomas Eriksson börja föreläsningen på din konferens. Vems hand? Varför då? Vad händer? Frågorna hopar sig. Och lusten att lyssna stiger rejält redan efter föredragets första meningen.

Gör inspirationen användbar

De bästa föreläsarna kan inte bara sitt ämne utan älskar också att dela med sig av sin kunskap.

Tomas är en erfaren expert som brinner för att göra arbetsglädje, chefsglädje och feedbackglädje lätt för dig som lyssnar att få mer av. Inspiration som är användbar. Konkreta tips för din yrkesvardag.

Skickliga talare varierar sig

Det är svårt att vara uppmärksam på vad en och samma föreläsare säger under en längre tid. Därför varierar skickliga talare sina framföranden. Ju mer variation desto lättare att lyssna länge.

Tomas ändrar tempo och röstläge, lägger in pauser och går från fakta till berättelser. Tomas gestaltar det han säger med kroppen och visar bilder. Allt för att underlätta för dig som åhörare att kunna vara så närvarande som möjligt under hela föredraget.

Framgångsrika föreläsare är nyfikna

En framgångsrik föredragshållare vet att all kommunikation sker på mottagarens villkor och är därför aktivt intresserad av sin publik. Både före och under presentationen.

Innan Tomas föreläser tar han reda på vilka han kommer möta genom att fråga: Vilka är ni? Hur ser er yrkesvardag ut? Vad är aktuellt för er just nu? Så att föredraget för din grupp blir anpassat till er och det ni behöver.

De bästa älskar sin publik

Föreläsare som upplevs som underbara vet att ju mer kärlek och god vilja de känner för oss som lyssnar, desto mer av den värmen lyser igenom och färgar framförandet. Och när vi i publiken känner äkta välvilja – då lyssnar vi.

När Tomas pratar inför dig och dina kolleger som sina vänner, förvandlas föreläsningen till ett förtroligt samtal. Det blir närmare, personligare och varmare. Det blir här och nu, genuint och lätt att ta till sig.

Föreläsare utbildar i Presentationsteknik

Kurs i presentationteknik

Från van till riktigt vass

När vi gjort något många gånger sätter vanan in. Vi gör som vi brukar utan att fundera på om det är det bästa för mig eller det bästa för de som lyssnar på mig.

Nu har du chansen att bli riktigt vass som presentatör.

Din kursledare heter Tomas Eriksson och har föreläst proffesionellt i mer än 20 år.

Varför välja Tomas?

En av de bästa - Certifierad Platinum Speaker.
Uppskattat - Deltagarbetyg 5,6 av 6 möjliga.
Roligt - Skratta igenkännande. Ha roligt tillsammans.
Användbart - Konkreta tips som lyfter er yrkesvardag.
Skalbart - En timmes inspiration. Eller heldag med övningar.

Presentationsteknik-boken

En hel bok sprängfylld med tips

Från blackout till knockout

Boken för dig som vill göra dina presentationer proffsigare, tryggare och roligare att hålla.

”En bok fullmatad med smarta tips, ja, faktiskt allt du behöver för att bli en skickligare och tryggare talare.”

Passar både den vana och ovana presentatören.

Finns också som e-bok.

Föreläsaren Tomas Eriksson lyfter ditt event

Mer gjort med mindre stress

Föreläsare Arbetsglädje

Tomas är en föreläsare som passar perfekt när du och dina kolleger behöver fylla på med energi, inspiration och kunskap. Behöver du och dina kolleger en föreläsare som ger er kraft att möta kommande utmaningar? Vill ni hitta tillbaka till glädjen i arbetet här och nu eller fira målgången med ett inspirationspass?

Då rekommenderar vi föredraget Arbetsglädje där Tomas Eriksson visar hur du och dina kolleger höjer arbetsglädjen omgående och hållbart över tid. Att öka arbetsglädjen är inte bara roligt – det är mest seriösa ni kan göra på din arbetsplats.

Föreläsare Chefsglädje

Lyckligt Ledarskap

Att leda andra förutsätter att du kan leda dig själv. Chefsglädje handlar om hur du som chef och ledare bygger din egen arbetsglädje.

Ju med arbetsglädje du har i ditt ledarskap desto lättare att hantera rollens alla utmaningar och desto mindre stress kommer du uppleva.

Du blir effektivare, mår bättre och kan möta dina medarbetare och kolleger med större närvaro. Och när din egen arbetsglädje är på plats då kan du på riktigt börja bygga arbetsglädje i din organisation.

Släpp loss lagspelarna i dig och dina kolleger

Talare Teamwork

Vill ni bli ännu bättre på vi-anda och teamwork? Teambuilding är inte en isolerad aktivitet som görs vid ett enskilt tillfälle som bygger teamet med stort T. Team växer och utvecklas hela tiden.

Föredraget Teamglädje lär er hur ni bygger teamwork och teamglädje i vardagen på din arbetsplats. Ju mer ni kan om hur grupper blir team desto lättare når ni teamglädje.

Konsten att lyfta varandra

Föreläsare Feedback

Många tycker det är svårt. Det flesta vill ha mer. När den fungerar växer och utvecklas människor, team och organisationer. Söker du en föreläsare som kan hjälpa er att knäcka koden – så att fungerande feedback blir en självklar del i kommunikationen på din arbetsplats?

I föredraget Feedbackglädje vänder Tomas på perspektivet. Från konsten att framföra kritik till konsten att lyfta varandra.

Föreläsare Talarglädje

Glädjerik retorik & presentationsteknik

Ett föredrag om konsten att göra dina presentationer så briljanta som möjligt. Roliga för dig att hålla och med framåtlutade intresserade åhörare som publik.

Om hur du släpper nervositeten, målar bilder i dina deltagares minnen och hur du bygger powerpoint som din publik gillar.

Tomas har föreläst proffisionellt i mer än 20 år och kontinuerligt finslipat sin presentationsteknik. I det här föredraget bjuder Tomas på sina bästa tips och viktigaste erfarenheter.

Kontakta
Tomas idag

Vad söker du?
Till vilket datum?
Hur många är ni?

Kontakta Tomas idag med din förfrågan och dina önskemål.

  Va kul att du hittat hit.
  Hur kan jag hjälpa dig?

  Så påannonserar du din föreläsare - 3 tips

  1 – Svara på frågan varför

  Sätt föredraget och din föreläsare i sitt sammanhang. Ju mindre publiken varit involverad i att välja vem de ska lyssna på, desto viktigare för dig som presenterar talaren att svara på åhörarnas undran: Varför har just den här personen, inom just det här ämnet, bjudits in till oss just nu?

  Även om alla i lokalen är införstådda med föredraget, ämnet och föreläsaren, blir ändå din här-och-nu-påannonsering snygg och trygg för alla deltagare. Den visar att du eller ledningen inte bara pliktskyldigast tagit med den här punkten i programmet utan att du tycker ämnet är viktigt på riktigt. Såhär skulle din påannonsering kunna låta:

  ”Som ni alla vet har vår avdelning fått strålande resultat i den senaste medarbetarundersökningen. I kategorin arbetsglädje fick vi högre betyg än någon annan avdelning i hela organisationen. Det är jättekul och den ställningen vill vi naturligtvis behålla. Därför har vi bjudit in en expert på ämnet arbetsglädje. Han kommer ge oss sju konkreta gör-så-här-tips så att du och jag inte bara ska kunna behålla vår arbetsglädje – utan få den att växa och blomma som aldrig förr. En varm applåd för Tomas Eriksson.”

  2 – När din föreläsare ska vända lågläge till högläge

  Ovanstående fungerar för att lyfta det som redan ligger på topp. Men vad säger du när föredragets syfte är att vända en trend eller lyfta er från lågläge till högläge? Här är ett förslag på vad du kan säga:

  ”Medarbetarundersökningen är genomförd. Tack för er tid och ert deltagande. I kategorin arbetsglädje fick vi tyvärr det lägsta resultat inom hela organisationen. Därför har vi nu bjudit in en expert på området för att ge oss inspiration och konkreta tips som vi kan börja använda redan idag. För jag tycker att vi, var och en härinne, är värda så mycket mer glädje i det betydelsefulla arbete vi gör så bra varje dag. Jag säger varmt välkommen till arbetsglädje-experten Tomas Eriksson.”

  Notera att namnet på föreläsaren kommer sist i påannonseringen. Genom att du säger namnet på talaren sist blir det tydligt för både publiken och för den som är inbjuden för att föreläsa, att nu, nu lämnas stafettpinnen och ordet över till talaren.

  3 – Skapa spänning, nyfikenhet och förväntan

  Ett annat sätt att besvara deltagarnas outtalade fråga ”Varför ska jag lyssna?” är att i din påannonsering bygga upp spänning, nyfikenhet och förväntan. Nyfikenhet och motivation att få lyssna på just den här föreläsaren. Så här:

  ”Nästa föreläsare är känd för att inte bara prata när han föreläser. Han använder hela kroppen när han iscensätter det han har att säga. Han tar också hjälp av oss för att illustrera vad han menar. Den här föredragshållaren ser faktiskt inte oss som åhörare – utan som fullvärdiga deltagare i hans föredrag. Och nu är det vår tur att få möta och involveras tillsammans med arbetsglädje-experten – Tomas Eriksson.”

  Rolig talare för ökat ansvarstagande

  Tomas Eriksson är en rolig föreläsare som får er att vilja ta ett större ansvar för helheten. Glädjehöjande och seriös. Tomas levererar ögonöppning, igenkänning och ger utrymme för många skratt.

  Tomas föreläser inte i vanlig bemärkelse. Han iscensätter och levandegör sitt budskap. När du anlitar Tomas som inspiratör till din konferens får ni inte ett tips utan en hel nyckelknippa med uppslag. Konkreta förslag på hur ni själva höjer arbetsglädjen. Hur ni får mer gjort och har roligare under tiden.

  1000+ föreläsningar
  Betyg 5,6 av 6
  15+ års erfarenhet

  Tomas föreläser i hela landet

  Tällberg, Karlstad eller Uddevalla

  Tomas Eriksson utgår från Stockholm men höjer arbetsglädjen i hela landet. Var ska vi ha er konferens?

  Tomas är en föreläsare som passar perfekt när du och dina kolleger behöver fylla på med energi, inspiration och kunskap. Till kickoffen, utvecklingsdagarna eller chefsprogrammet. Oavsett om ni håller till i Umeå, Tällberg, Gävle, Karlstad, Uddevalla eller Helsingborg

  "Vi är otroligt nöjda. Klart över förväntan trots att dessa var höga från början." Therese Hamrin, Statistiska Centralbyrån
  "Fantastisk inspirerande. Jag har aldrig hört en människa som kan få så mycket sagt på en timme.” Försäljningskonsult, ICA Sverige AB
  "Självklaraste saker i vardagen som vi inte ser men som Tomas på ett skickligt sätt synliggör.” Kamrul Islam, Sveriges Radio
  ”Tack för igår! Dina tips om arbetsglädje finns kvar hos oss och du bjöd också på härliga igenkännande skratt. Det susar av glada minnen i korridoren på Stadshuset idag.” Maria West, Karlstads kommun
  “Vilken närvaro och vilket engagemang. Du fyllde ordet arbetsglädje med substans.” Fredrik Hansen, Vectura/Sweco
  "Vi uppskattade speciellt att du var så levande, bjöd på dig själv och gjorde det du berättade så konkret och användbart.” Cicki Blomquist, Karolinska Institutet
  “Tack för en kanonbra dag! Alla jag pratat med är jättenöjda.” Maria Johansson, Securitas Services
  ”Du använde hela scenen, gestaltade det du sa med ett uttrycksfullt kroppsspråk. Inspirerade att se en så proffsig föreläsare.” Mikael Alexandersson, Lärarförbundet
  "Tusen tack för en jättebra föreläsning. Jag har fått massvis med positiva reaktioner från deltagarna." Åsa Tiderman, Örebro kommun
  "Konferenssalen fullkomligt sprudlade av skratt. Vi fick energi och ork att lyssna på ett i övrigt ganska tungt heldagsprogram." Eva Fröberg, SEB
  Din kunskap, karisma och din härliga humor skapar glädje och skratt i stunden och gör att vi kommer ihåg i längden.” Lian Green-Brzezinska, Läkare Utan Gränser
  “Speciellt uppskattade vi att det blev så annorlunda jämfört med vad vi gjort tidigare.” Mona Hannson och Birgitta Jordell, Tullverket
  ”Jag var fylld med energi när jag satt i bilen på väg hem. Vi fick med oss så mycket användbart, och jag har mycket att falla tillbaka på i det fortsatta arbetet." Jennie Visén, verksamhetschef, Uppsala kommun
  Helt rätt nivå för att lära känna varandra utan prestige samt att skapa utrymme för äkta positiv feedback, som man inte annars tar sig tid för.” Jeanette Ström, Svenska Spel
  ”Underhållande föreläsning fylld med aha-upplevelser. Vissa aha:n kom direkt andra smyger sig på under vårt dagliga arbete.” Petra Dahlberg, Familjebostäder
  "Tomas upplägg är konkret och man kommer tillbaka till jobbet med användbara tips och idéer.” Anne-Christine Silander, personalchef, Alandia Försäkring, Mariehamn
  "Du bjöd på sig själv, fyllde rummet med energi och visade hur enkelt det kan vara att hitta arbetsglädje – i både stort och smått.” Sofia Bureborn, kommunikatör, Sveriges lantbruksuniversitet
  “Vi är mycket nöjda. Många bra övningar. Vykorten var otroligt berikande och rygg-mot-rygg gav perspektiv på den förändring vi just nu är med om.” Kristina Brink, Tf avdelningschef, Mittuniversitetet

  Så blev ingenjören föreläsare & inspiratör

  Från kretskort till kommunikation

  När Tomas pluggar data- och elektronik på KTH i Stockholm har han inte en tanke på att bli föreläsare. Som nykläckt ingenjör börjar Tomas på företaget Ericsson där han konstruerar kretskort och undervisar i telekommunikation.

  Tomas upptäcker att kommunikation människor emellan är riktigt spännande, mycket mer spännande än kommunikation mellan telekomutrustning. Han slutar på Ericsson och utbildar sig till organisationskonsult och samtalsterapeut. Nu dröjer det inte länge innan Tomas inser att det är i rollen som föreläsare och inspiratör han verkligen trivs och själv känner verklig arbetsglädje.

  Och vad är syftet med det?

  Tomas får frågan: Vilket är syftet med ditt liv? Året är 2003 och platsen Stockholm. Tomas går sista terminen på sin utbildning till organisationskonsult.

  När Tomas svarar på frågan – Vilket är syftet med ditt liv? – får han genast en ny fråga: Och vad är syftet med det? Och så fortsätter det, efter varje svar upprepas frågan: Och vad är syftet med det? Tills svaret blir glädje. För när Tomas ska svara vad som är syftet med det, blir svaret också glädje. Det var så Tomas kom till insikt om att det var glädje och arbetsglädje han ville jobba med.

  Ordkombinationer

  Innan utbildningen till organisationskonsult driver Tomas egen firma och undervisar i telekommunikation. Han byter nu namn på sitt företag och undrar hur han ska hitta kunder i sin nya roll som organisationskonsult och föreläsare. På en gångstig i en backe nära huset han bor i, går Tomas upp och ner, fram och tillbaka, och smakar på olika ordkombinationer. Han letar efter det enklaste och mest lustfyllda sättet att säga det han önskar. Han testar olika formuleringar tyst i sitt huvud och högt för sig själv där han går på stigen.

  Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt

  Och så plötsligt känns det helt rätt: Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt. Formuleringen är kort och koncis. Meningen känns både utmanande och självklar.

  Han upprepar: Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt. Han upprepar meningen många gånger för sig själv. Så många gånger att hans medvetna och omedvetna uppmärksamhet börjar samarbeta och bli lyhörda för alla vägar som leder till det önskade läget.

  "Det behöver våra medlemmar"

  Med alla sinnen fokuserade på det önskade läget, hör Tomas några dagar senare två vänner prata om en modig och idéöppen person. Personen de pratar om heter Siv och ansvarar för ett fackförbunds utbildningsverksamhet.

  Tomas får telefonnumret och nästa dag ringer han Siv. Hon svarar, lyssnar och säger: Ja va kul! Det är klart du ska komma till oss och föreläsa om arbetsglädje. Det behöver våra medlemmar.

  Uppslaget som fyllde lokalen

  Inför detta föredragstillfälle har Siv ordnat så att fackförbundets medlemstidning gör ett reportage med Tomas om arbetsglädje. Ett stort tvåsidesuppslag med bild på en riktigt glad Tomas.

  Tanken med artikeln är att väcka intresse för ämnet och mannen bakom föreläsningen. Och det fungerade alldeles utmärkt. Många nyfikna hittade till lokalen på Olof Palmes gata i Stockholm den föredragskvällen. Det här var första men inte sista gången som Tomas presenteras som föreläsare.

  Glad föreläsare på förstasidan i Dagens Nyheter

  Artikeln i medlemstidningen fungerade utmärkt på ett annat sätt också: En journalist på Sveriges största morgontidning Dagens Nyheter läser artikeln i fackföreningens medlemstidning och kontaktar Tomas.

  En vecka senare finns en glad Tomas på bild och i text på förstasidan i Dagens Nyheters Jobb-bilaga. Med den mediala uppmärksamheten började nu kunderna höra av sig och boka Tomas som organisationskonsult och föreläsare – lätt och enkelt.

  Tomas tre mest bokade föredrag
  Arbetsglädje
  Mer Arbetsglädje nu!
  • Sju konkreta tips
  • Mer gjort med mindre stress
  • Små ändringar - stor skillnad
  Feedbackglädje
  Mer Feedbackglädje nu!
  • Säg det svåra i 4 steg
  • Feedback som fungerar
  • Låt klagomålen bli önskemål
  Chefsglädje
  Mer Chefsglädje nu!
  • Arbetsglädje för chefer
  • Underbara medarbetare
  • Enklare och roligare ledarskap