Boka en föreläsare – hur då? Vem ska du välja? Hur hittar man rätt i föreläsardjungeln? Vi frågade Tomas Eriksson, föreläsare till yrket sedan 2001.
Boka föreläsare – 7 frågor och svar
Boka föreläsare – så hittar du rätt.
1. Är det lätt eller svårt att boka föreläsare?
Att boka föreläsare är både lätt och svårt, säger Tomas Eriksson. Den lätta delen är att göra själva bokningen. Den svåra är att boka rätt föreläsare på ett sätt som göra att ni får bra utdelning för er satsning.
Boka direkt – hoppa över fördyrande mellanhänder.
Den som vill boka mig som föreläsare till sin konferens eller kickoff hör av sig till mig direkt. Utan fördyrande mellanhänder som talarbyråer eller agenter. Klicka bara på någon av de gröna knapparna ”Kontakta Tomas” här på sajten.
Välj sedan:
- Skicka ett mail där du utförligt eller kortfattat beskriver vad du söker.
- Ring mig direkt – och få omgående svar om jag kan ert datum.
- Eller skicka en kontaktförfrågan via formuläret. Snabbt och enkelt.
Ibland är utmaningen med att boka föreläsare att den som bokar inte är helt säker på vilket upplägg som skulle passa bäst. Då pratar vi om det på telefon för att hitta det som passar gruppen, tillfället och kundens behov allra bäst.
Har du som kund ett speciellt datum så reserverar jag gärna det datumet i min kalender i en vecka eller två, så att du får tid att ta ställning till mitt erbjudande utan att behöva stressa. Ibland tas bokningsbeslutet gemensamt i en ledningsgrupp och då behöver ju gruppen hinna träffas.
Tomas Eriksson inspirationsföreläser om arbetsglädje, feedback och teamwork.
2. Hur snabbt får jag svar?
Tomas ger sina kunder snabba svar: Du kan räkna med svar samma dag eller senast efterföljande vardag, berättar Tomas.
Föredrag Arbetsglädje3. Vad skiljer olika föreläsare åt?
Tomas svarar: Visa föreläsare är fantastiska inspiratörer och underbara underhållare för stunden men levererar inte något bestående budskap som hjälper dig och dina kolleger i ert yrkesliv. Andra föreläsare är oerhört kunniga inom sitt område men använder ett entonigt röstläge och samma sätt att kommunicera under hela föredraget. Det viktiga budskapet bleknar bort när det blir en kamp att hålla sig vaken.
Själv är jag är lika mån om att det som sägs ska vara utvecklande och användbart som att det ska vara enkelt och roligt att ta till sig. Variation i framförandet är centralt i min föreläsarstil, säger Tomas.
Tomas Eriksson är rankad som ”Patinum Speaker” på SpeakerRating.com – en oberoende sajt som utvärderar och utvecklar talare i hela världen.
4. Hur vet jag om föreläsaren jag tänker boka är bra?
Har du inte hört föreläsaren själv innan, finns det flera sätt att ta reda på om den här föreläsaren skulle passa dig och dina deltagare.
Tomas ger tre tips:
- Titta på videoinspelningar av föreläsaren, det ger en försmak av hur din föreläsare agerar inför publik.
- Läs och hör vad andra som bokat föreläsaren säger.
- Se om föreläsaren har någon certifiering eller rating från någon oberoende part.
Anlita en föreläsare som både inspirerar och lyfter kompetensen.
Så här säger en av Tomas uppdragsgivare:
”Vi uppskattade speciellt att du var så levande, bjöd på dig själv och gjorde det du berättade så konkret och användbart. Som ansvarig för konferensen var det jätteskönt att ha ett proffs som tog hand om innehållet.”
Cicki Blomquist, Karolinska Institutet
Tomas Eriksson anlitas flitigt av företag, kommunala och regionala verksamheter och myndigheter. På sidan Våra nöjda kunder hittar du över 40 kundcitat.
5. Vilket föredrag passar oss allra bäst?
Tomas svarar: Är du fundersam över vilket föredrag som ni har störst nytta och mest glädje av så ta kontakt med föreläsaren och fråga. Alla föreläsare jag känner hjälper gärna till så ni får det bästa möjliga upplägget för er.
Hör av dig direkt till din föreläsare.
6. Vad är bäst: Ett ämne eller lite av allt som föreläsaren är bra på?
Så här svarar Tomas: Med för många olika teman i samma föredrag blir budskapet otydligt. När någon försöker säga många olika saker på en begränsad tid blir minneseffekten liten.
Det som visat sig fungera allra bäst för mig och mina kunder genom åren är att ha ett huvudtema, t ex arbetsglädje, teamglädje eller feedbackglädje i föredraget. Till det kan jag om så önskas lägga till ett undertema. Som exempel kan jag i Föredrag Arbetsglädje ge extra utrymme för undertemat feedback med bibehållen skärpa och tydlighet i föredraget.
7. Hur lång tid i förväg ska man boka sin föreläsare?
Tomas svarar: Boka föreläsare gör de flesta med ungefär en månads framförhållning idag. Det gör att om du är ute med två eller tre månaders framförhållning så har du större chans att din föreläsare är tillgänglig just det datumet som du önskar. Men sen kan du naturligtvis ha tur också, så hör av dig även om föreläsningen ligger nära i tiden.
Boka en föreläsare till cheferna
Att leda andra är en konst. Föredraget Chefsglädje gör ledarskapet enklare – och roligare.
Chefer och ledare är en grupp som slits mellan att möta förväntningar från många olika håll. En bra chef ska sätta mål, inspirera, möta missnöje och motstånd, leda effektiva möten, prioritera, ge feedback, vara kreativ, skapa sammanhang och miljöer där medarbetarna känner sig trygga, betydelsefulle och kommer till sin rätt.
För mer chefsglädje: Anlita Tomas
En riktigt bra ledare och chef skapar jordmånen där arbetsglädjen och teamglädjen slår rot. Inget enkelt uppdrag. Därför behöver chefer och ledare extra mycket inspiration. Boka föreläsare Tomas till nästa chefsmöte. Läs mer om föredraget Chefsglädje här.
Tomas Eriksson kommer gärna till ditt event. Kontakta Tomas idag.
Kontakta Tomas idag
Vill du veta mer, höra om Tomas är ledig ett visst datum och få priser för olika upplägg? Kontakta Tomas redan idag.