Hitta föreläsare

Hur hittar du rätt föreläsare? Det finns ju hur många talare som helst att välja mellan. Här är 4 tips som hjälper dig att hitta rätt i föreläsardjungeln – så att din kickoff eller konferens blir så utvecklande och underhållande som du önskar.

Hitta rätt föreläsare för ditt event – fyra tips

1. Hitta din föreläsare genom att börja med varför

Börja med syftet. Hitta den bästa föreläsaren för ditt tillfälle genom att identifiera syftet med föreläsningen. När du vet varför ni tar in en talare, blir det mycket lättare att hitta rätt föreläsare till tillfället du planerar för.

Är syftet med att anlita en föreläsare till mötet, konferensen eller kick-offen att

  • bli inspirerade,
  • skratta och ha roligt tillsammans,
  • lyfta konferensen och kompetensen,
  • få konkreta och användbara tips att använda i den egna yrkesvardagen
  • eller kanske att låta ett proffs ta hand om ”timmen efter lunch” med ett så intressant innehåll och framförande att vi deltagare kan hålla oss vakna och alerta även då?

En föreläsare som tillgodoser inte bara en eller tre av punkter ovan, utan alla fem är Tomas Eriksson, ingenjören som blev inspiratör.

Hitta föreläsare – Tomas Eriksson inspirationsföreläser om arbetsglädje, feedback och teamwork.

2. Låt din publik välja ämne

Tänk utifrån din publiks perspektiv och behov när du väljer ämne. Välj föreläsningens innehåll med omsorg. Vilket ämnesområde behöver deltagarna få veta mer om eller bli inspirerade inom? Passar ditt tänkta ämne alla som kommer vara med och lyssna? Ibland är klokt att välja ett brett ämne som alla deltagare har nytta av, oavsett yrke och funktion. Arbetsglädje och konsten att ge och ta emot feedback är exempel på breda områden som alla har nytta av.

Tomas Eriksson föreläser om…

  • Arbetsglädje – få mer gjort med mindre stress
  • Teamglädje – hållbar effektivitet när vi jobbar tillsammans
  • Feedbackglädje – konsten att lyfta varandra med orden

3. Hitta en föreläsare som håller er hungriga

Det bästa och mest intressanta innehåll kan falla platt och bli riktigt tråkigt att lyssna till om du inte hittar en föreläsare som kan framföra sitt ämne så att du och dina kolleger håller er intresserade, nyfikna och hungriga på at höra mer genom hela presentationen. Leta efter vitsord och nöjda-kund-citat.

Undersök om din tilltänkta föreläsare har någon objektiv ackreditering som beskriver hans eller hennes talarskicklighet. Tomas Eriksson har ackrediteringen Platinum Speaker från SpeakersRating.com. Det är den näst högsta nivån.

4. Välj en föreläsaren utan mellanhänder

En del föreläsare använder agenter som tar emot deras bokningsförfrågningar. Många talare blir bokade genom talarförmedlare. Andra föreläsare väljer att ha direktkontakt med sina uppdragsgivare från första kontakten, utan mellanhänder. Fördelen för dig som hittar en talare som du kan direktkontakta är att du inte behöver upprepa dig och förklara detaljer om event och sammanhanget för flera olika personer. Mellanhänder kan också fördyra föreläsningsuppdraget.

Kontakta Tomas idag

Tomas Eriksson kan du kontakta och boka direkt här, utan mellanhänder. Kontakta Tomas och hör om han är tillgänglig för att förhöja och fördjupa din kickoff, din konferens eller ditt kundevent. Kontakta Tomas redan idag

Kontakta Tomas