Bra föreläsare

Du behöver en riktigt bra föreläsare. Till konferensen, kickoffen eller kundeventet. Det är viktigt att det blir riktigt bra för det är så många som kommer och lyssnar. Många vars dyrbara tid antingen spills bort eller används till något värdefullt. Hur gör du?

Så hittar du en fantastiskt bra föreläsare – tre tips

Du vill att det ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt. Hur hittar du en riktigt bra föreläsare för din publik. Det finnas ju så många talare att välja mellan. Här kommer 3 tips som hjälper dig att välja:

1 – Bra föreläsare får fina vitsord

Vilka omdömen får föreläsaren av tidigare uppdragsgivare och deltagare? Dessa omdömen hittar du under flikar som ”Kunder” eller ”Referenser”. Även videofilmer kan innehålla omdömen som berättar hur bra föreläsaren upplevdes av beställaren och åhörarna.

Se Tomas Eriksson föreläsa om Arbetsglädje för Finansinspektionen på Nalen i Stockholm. I den här videon hör du också vad beställaren och moderatorn tycker om Tomas som föreläsare.

2 – Riktigt bra föreläsare kan ämnet som får din publik att lyfta

För att det ska vara en riktigt bra föreläsare för din publik så behöver ämnet vara aktuellt, relevant och intressant för dem som lyssnar. Ett ämne som får dina åhörare att lyfta. Vissa ämnen är högaktuella en kortare tid, andra är tidlösa och därför alltid lika aktuella.

Har du en blandad grupp med olika funktioner och yrken representerade? Välj då ett brett ämne som alla har nytta och glädje av. Två exempel på tidlösa ämnen som alla har nytta av är arbetsglädje och konsten att ge och ta emot feedback.

Föredrag Arbetsglädje

3 – Fantastiskt bra föreläsare vill ständigt utvecklas

Om du anlitar en talare som har en ackreditering eller certifiering på hög nivå får du inte bara en bra föreläsare, utan en fantastiskt bra föreläsare. De bästa talarna blir heller aldrig färdiga, de vill utvecklas och bli bättre och bättre. Tomas Eriksson är en otroligt bra föreläsare som föreläst i mer än 15 år. Ändå jobbar Tomas kontinuerligt med att utveckla sig som föreläsare. Och det är genom att ständigt utvecklas som de främsta blir fantastiskt bra.

Hur ska du som just nu väljer bland alla föreläsare som finns på den marknaden veta vilka som är bra? Vilka som är riktigt bra? Och vilka som är fantastisk bra? Vilken måttstock kan du använda?

Sedan 2018 finns ett oberoende utvecklings- och ratingsystem som bedömer hur skicklig en talare är att framföra sitt budskap. Modellen heter Speaker Rating – eller den 110 stegen – och mäter talarens förmåga att använda rösten, pauser, gester, rörelser och språk på ett sätt som hjälper innehållet att nå ända fram till åhörarna och landa där.

Tomas Eriksson har den näst högsta ratingen i Speaker Rating: Platinum. Den nivån beskrivs såhär: ”En Platinum-talare är en exceptionellt skicklig talare. De motsvarar de bästa golfspelarna, gitarristerna och fotbollsspelarna i världen. De kan leverera utmärkta föredrag och även lyckas oerhört bra i spontana situationer. De levererar utmärkt klarhet i sin kommunikation och är i det absoluta högsta toppskiktet av tekniskt skickliga talare. Mycket få saker kan göra dem obalanserade som talare och givet att innehållet är i nivå med deras presentationsförmåga kommer de att bli de högst rankade talarna på konferenser.”

Kontakta Tomas idag

Söker du en riktigt bra föreläsare som ger dig och dina kolleger konkreta tips som ni får nytta och glädje av omgående? Hör av dig till Tomas Eriksson redan idag med din förfrågan.

Kontakta Tomas