Söker föreläsare

Föreläsare sökes! Var ska jag leta? Vem ska jag välja? Hur går det till? Här är tre tips som underlättar ditt sökande efter den perfekta talaren till ditt event.

Föreläsare sökes – 3 tips för att välja rätt!

Det finns många anledningar till att knappa in ”föreläsare sökes” på tangentbordet. Planeringsdagar, en kickoff eller ett kundevent. Den årliga sammankomsten där hela organisationen ska träffas och du vill lyfta programmet med en extern professionell föreläsare. Eller en mässa eller seminariedag som ska fyllas med intressanta föreläsare som kompletterar varandra och ger dina besökarna vad de behöver för att orka hålla ånga uppe i sina arbeten.

1. Vad är syftet? Vilken typ av föreläsare söker du?

Något som känns självklart när man hör det, men som ofta glöms bort, är att fråga sig själv som beställare: Vad är syftet med att anlita en föreläsare till vårt evenemang?

Är det i första hand underhållning vi behöver? Eller är det energiboost och inspiration vi borde söka efter? Eller ny kunskap – eller behöver vi bli påminda om sånt som vi redan vet men har glömt bort i vårt stressande yrkesvardag? När du vet syftet med föredraget, blir det så mycket lättare att söka och hitta den föreläsare ni verkligen behöver.

Tomas Eriksson – för dig som söker en föreläsare som höjer arbetsglädjen.

2. En video säger mer än tiotusen ord

Sök efter talare som du kan se på video innan. Då får du en känsla för om föreläsarens stil passar er. Men tänk också på att de allra flesta professionella föredragshållare är skickliga på att anpassa sig till olika publiker, så var inte allt för snäv i din bedömning – då kan du missa ett guldkorn.

3. Be om offert – gör en förfrågan

När du har hittar några kandidater och sett dem på video, gör då en prisförfrågan. Bra saker att ta med i din förfrågan är:

  • Föredragsämnet. De flesta föreläsare föreläser om flera olika ämnen så berätta vad du söker.
  • Datum och tid. Om du redan nu vet datum och önskad tid för föredraget ange det så får du snabbt besked om din föreläsare kan den dagen och tiden.
  • Antal deltagare. Många föreläsare tar hänsyn till hur många ni är när de sätter priset.
  • Platsen. Samma datum och tid kan vara möjligt för din tilltänkta föreläsare att föreläsa i Uppsala men inte i Uddevalla beroende på talarens övriga engagemang.

Tomas Eriksson – din inspirationsföreläsare

Tomas Eriksson föreläser på ett roligt, inspirerande och kunskapshöjande sätt om arbetsglädje, feedback och chefsglädje:

Medlem i Talarföreningen – tryggt för dig som beställare

Talarföreningen NSA Sweden är en branschorganisation och ett nätverk av talare som kompetensutvecklar sig, inspirerar varandra och utvecklar branschen.

 

Tomas Eriksson är stolt medlem i Talarföreningen NSA Sweden.

När du väljer en talare som är medlem i Talarföreningen blir din talarbeställning extra trygg, dels för att din talare följer föreningens etiska regler och dels för att din föreläsare har ett stort nätverk av kolleger – i hela landet – som ofta med kort varsel kan hoppa in och ersätta din valda föreläsare ifall något akut problem som inställt transportmedel eller plötslig sjukdom skulle inträffa.

Kontakta Tomas idag

Tomas är nyfiken på vad föreläsare sökes betyder för dig och din organisation. Vilket föredrag behöver ni? Vilket eller vilka datum? Hur många deltagare du räknar med? Kontakta Tomas idag med din förfrågan.

Kontakta Tomas