Ring Tomas Eriksson på 0708-10 36 36 eller maila på tomas@arbetsgladje.se
Annars går det jättebra att fylla i dina kontaktuppgifter – så hör vi av oss så snart vi kan!
Söker du en riktigt bra föreläsare? Till din konferens eller kick-off. Någon som ger inspiration, men inte stannar vid inspiration, utan visar dig och dina kolleger hela vägen till genuin arbetsglädje.
Välj föreläsarproffset Tomas Eriksson. Tomas är nyutkommen med talarkonstboken Från blackout till knockout.
Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping, Jönköping, Lund, Borås, Gävle, Sundsvall, Skövde, Södertälje, Borlänge, Karlstad, Uddevalla, Varberg, Tällberg…
Tomas föreläser där ni är. Var ska du ha ditt kommande event?
Tomas Erikson är certifierad Platinum Speaker. En talare på platinum-nivå är en fantastisk bra talare. Platinum Speakers levererar med en storslagen tydlighet och ligger i topp-skiktet av skickliga talare.
Av 5000 analyserade talare i hela världen är det bara 41 som innehar Platinum-nivån. Andra presentatörer som också har platinum-nivån är Simon Sinek, Michell Obama och Steve Jobs.
En förstklassig föreläsare på din konferens inleder med något som fångar allas intresse. De allra bästa börjar med något överraskande. Något som väcker lusten och motivationen att vilja lyssna länge.
”Jag känner en hand!” Så kan Tomas Eriksson börja föreläsningen på din konferens. Vems hand? Varför då? Vad händer? Frågorna hopar sig. Och lusten att lyssna stiger rejält redan efter föredragets första meningen.
De bästa föreläsarna kan inte bara sitt ämne utan älskar också att dela med sig av sin kunskap.
Tomas är en erfaren expert som brinner för att göra arbetsglädje, chefsglädje och feedbackglädje lätt för dig som lyssnar att få mer av. Inspiration som är användbar. Konkreta tips för din yrkesvardag.
Det är svårt att vara uppmärksam på vad en och samma föreläsare säger under en längre tid. Därför varierar skickliga talare sina framföranden. Ju mer variation desto lättare att lyssna länge.
Tomas ändrar tempo och röstläge, lägger in pauser och går från fakta till berättelser. Tomas gestaltar det han säger med kroppen och visar bilder. Allt för att underlätta för dig som åhörare att kunna vara så närvarande som möjligt under hela föredraget.
En framgångsrik föredragshållare vet att all kommunikation sker på mottagarens villkor och är därför aktivt intresserad av sin publik. Både före och under presentationen.
Innan Tomas föreläser tar han reda på vilka han kommer möta genom att fråga: Vilka är ni? Hur ser er yrkesvardag ut? Vad är aktuellt för er just nu? Så att föredraget för din grupp blir anpassat till er och det ni behöver.
Föreläsare som upplevs som underbara vet att ju mer kärlek och god vilja de känner för oss som lyssnar, desto mer av den värmen lyser igenom och färgar framförandet. Och när vi i publiken känner äkta välvilja – då lyssnar vi.
När Tomas pratar inför dig och dina kolleger som sina vänner, förvandlas föreläsningen till ett förtroligt samtal. Det blir närmare, personligare och varmare. Det blir här och nu, genuint och lätt att ta till sig.
När vi gjort något många gånger sätter vanan in. Vi gör som vi brukar utan att fundera på om det är det bästa för mig eller det bästa för de som lyssnar på mig.
Nu har du chansen att bli riktigt vass som presentatör.
Din kursledare heter Tomas Eriksson och har föreläst proffesionellt i mer än 20 år.
Boken för dig som vill göra dina presentationer proffsigare, tryggare och roligare att hålla.
”En bok fullmatad med smarta tips, ja, faktiskt allt du behöver för att bli en skickligare och tryggare talare.”
Passar både den vana och ovana presentatören.
Finns också som e-bok.
Tomas är en föreläsare som passar perfekt när du och dina kolleger behöver fylla på med energi, inspiration och kunskap. Behöver du och dina kolleger en föreläsare som ger er kraft att möta kommande utmaningar? Vill ni hitta tillbaka till glädjen i arbetet här och nu eller fira målgången med ett inspirationspass?
Då rekommenderar vi föredraget Arbetsglädje där Tomas Eriksson visar hur du och dina kolleger höjer arbetsglädjen omgående och hållbart över tid. Att öka arbetsglädjen är inte bara roligt – det är mest seriösa ni kan göra på din arbetsplats.
Att leda andra förutsätter att du kan leda dig själv. Chefsglädje handlar om hur du som chef och ledare bygger din egen arbetsglädje.
Ju med arbetsglädje du har i ditt ledarskap desto lättare att hantera rollens alla utmaningar och desto mindre stress kommer du uppleva.
Du blir effektivare, mår bättre och kan möta dina medarbetare och kolleger med större närvaro. Och när din egen arbetsglädje är på plats då kan du på riktigt börja bygga arbetsglädje i din organisation.
Vill ni bli ännu bättre på vi-anda och teamwork? Teambuilding är inte en isolerad aktivitet som görs vid ett enskilt tillfälle som bygger teamet med stort T. Team växer och utvecklas hela tiden.
Föredraget Teamglädje lär er hur ni bygger teamwork och teamglädje i vardagen på din arbetsplats. Ju mer ni kan om hur grupper blir team desto lättare når ni teamglädje.
Många tycker det är svårt. Det flesta vill ha mer. När den fungerar växer och utvecklas människor, team och organisationer. Söker du en föreläsare som kan hjälpa er att knäcka koden – så att fungerande feedback blir en självklar del i kommunikationen på din arbetsplats?
I föredraget Feedbackglädje vänder Tomas på perspektivet. Från konsten att framföra kritik till konsten att lyfta varandra.
Ett föredrag om konsten att göra dina presentationer så briljanta som möjligt. Roliga för dig att hålla och med framåtlutade intresserade åhörare som publik.
Om hur du släpper nervositeten, målar bilder i dina deltagares minnen och hur du bygger powerpoint som din publik gillar.
Tomas har föreläst proffisionellt i mer än 20 år och kontinuerligt finslipat sin presentationsteknik. I det här föredraget bjuder Tomas på sina bästa tips och viktigaste erfarenheter.
Hur kan en föreläsare påverka min motivation?
Motivation är inre drivkraft. Din motivation berättar vad du tror är möjligt. Motiverande talare vidgar horisonten och öppnar dina och mina ögon för vad som är möjligt.
Varför är roliga föreläsare så bra talare?
Skratt får oss människor att må bra och slappna av. Efter ett skrattat är vi som lyssnar mer öppna och mottagliga. Då är det också lättare att ta till oss mer allvarliga ämnen.
Vad gör att vissa blir så efterfrågade som de är?
Att vara känd räcker inte. Populära föreläsare behöver inte säga bekväma saker, tänk Greta Thunberg. Så vad är hemligheten? Populära talare berör sin publik.
Vad söker du?
Till vilket datum?
Hur många är ni?
Kontakta Tomas idag med din förfrågan och dina önskemål.
Sätt föredraget och din föreläsare i sitt sammanhang. Ju mindre publiken varit involverad i att välja vem de ska lyssna på, desto viktigare för dig som presenterar talaren att svara på åhörarnas undran: Varför har just den här personen, inom just det här ämnet, bjudits in till oss just nu?
Även om alla i lokalen är införstådda med föredraget, ämnet och föreläsaren, blir ändå din här-och-nu-påannonsering snygg och trygg för alla deltagare. Den visar att du eller ledningen inte bara pliktskyldigast tagit med den här punkten i programmet utan att du tycker ämnet är viktigt på riktigt. Såhär skulle din påannonsering kunna låta:
”Som ni alla vet har vår avdelning fått strålande resultat i den senaste medarbetarundersökningen. I kategorin arbetsglädje fick vi högre betyg än någon annan avdelning i hela organisationen. Det är jättekul och den ställningen vill vi naturligtvis behålla. Därför har vi bjudit in en expert på ämnet arbetsglädje. Han kommer ge oss sju konkreta gör-så-här-tips så att du och jag inte bara ska kunna behålla vår arbetsglädje – utan få den att växa och blomma som aldrig förr. En varm applåd för Tomas Eriksson.”
Ovanstående fungerar för att lyfta det som redan ligger på topp. Men vad säger du när föredragets syfte är att vända en trend eller lyfta er från lågläge till högläge? Här är ett förslag på vad du kan säga:
”Medarbetarundersökningen är genomförd. Tack för er tid och ert deltagande. I kategorin arbetsglädje fick vi tyvärr det lägsta resultat inom hela organisationen. Därför har vi nu bjudit in en expert på området för att ge oss inspiration och konkreta tips som vi kan börja använda redan idag. För jag tycker att vi, var och en härinne, är värda så mycket mer glädje i det betydelsefulla arbete vi gör så bra varje dag. Jag säger varmt välkommen till arbetsglädje-experten Tomas Eriksson.”
Notera att namnet på föreläsaren kommer sist i påannonseringen. Genom att du säger namnet på talaren sist blir det tydligt för både publiken och för den som är inbjuden för att föreläsa, att nu, nu lämnas stafettpinnen och ordet över till talaren.
Ett annat sätt att besvara deltagarnas outtalade fråga ”Varför ska jag lyssna?” är att i din påannonsering bygga upp spänning, nyfikenhet och förväntan. Nyfikenhet och motivation att få lyssna på just den här föreläsaren. Så här:
”Nästa föreläsare är känd för att inte bara prata när han föreläser. Han använder hela kroppen när han iscensätter det han har att säga. Han tar också hjälp av oss för att illustrera vad han menar. Den här föredragshållaren ser faktiskt inte oss som åhörare – utan som fullvärdiga deltagare i hans föredrag. Och nu är det vår tur att få möta och involveras tillsammans med arbetsglädje-experten – Tomas Eriksson.”
Tomas Eriksson är en rolig föreläsare som får er att vilja ta ett större ansvar för helheten. Glädjehöjande och seriös. Tomas levererar ögonöppning, igenkänning och ger utrymme för många skratt.
Tomas föreläser inte i vanlig bemärkelse. Han iscensätter och levandegör sitt budskap. När du anlitar Tomas som inspiratör till din konferens får ni inte ett tips utan en hel nyckelknippa med uppslag. Konkreta förslag på hur ni själva höjer arbetsglädjen. Hur ni får mer gjort och har roligare under tiden.
Tomas Eriksson utgår från Stockholm men höjer arbetsglädjen i hela landet. Var ska vi ha er konferens?
Tomas är en föreläsare som passar perfekt när du och dina kolleger behöver fylla på med energi, inspiration och kunskap. Till kickoffen, utvecklingsdagarna eller chefsprogrammet. Oavsett om ni håller till i Umeå, Tällberg, Gävle, Karlstad, Uddevalla eller Helsingborg
När Tomas pluggar data- och elektronik på KTH i Stockholm har han inte en tanke på att bli föreläsare. Som nykläckt ingenjör börjar Tomas på företaget Ericsson där han konstruerar kretskort och undervisar i telekommunikation.
Tomas upptäcker att kommunikation människor emellan är riktigt spännande, mycket mer spännande än kommunikation mellan telekomutrustning. Han slutar på Ericsson och utbildar sig till organisationskonsult och samtalsterapeut. Nu dröjer det inte länge innan Tomas inser att det är i rollen som föreläsare och inspiratör han verkligen trivs och själv känner verklig arbetsglädje.
Tomas får frågan: Vilket är syftet med ditt liv? Året är 2003 och platsen Stockholm. Tomas går sista terminen på sin utbildning till organisationskonsult.
När Tomas svarar på frågan – Vilket är syftet med ditt liv? – får han genast en ny fråga: Och vad är syftet med det? Och så fortsätter det, efter varje svar upprepas frågan: Och vad är syftet med det? Tills svaret blir glädje. För när Tomas ska svara vad som är syftet med det, blir svaret också glädje. Det var så Tomas kom till insikt om att det var glädje och arbetsglädje han ville jobba med.
Innan utbildningen till organisationskonsult driver Tomas egen firma och undervisar i telekommunikation. Han byter nu namn på sitt företag och undrar hur han ska hitta kunder i sin nya roll som organisationskonsult och föreläsare. På en gångstig i en backe nära huset han bor i, går Tomas upp och ner, fram och tillbaka, och smakar på olika ordkombinationer. Han letar efter det enklaste och mest lustfyllda sättet att säga det han önskar. Han testar olika formuleringar tyst i sitt huvud och högt för sig själv där han går på stigen.
Och så plötsligt känns det helt rätt: Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt. Formuleringen är kort och koncis. Meningen känns både utmanande och självklar.
Han upprepar: Mina kunder kommer till mig lätt och enkelt. Han upprepar meningen många gånger för sig själv. Så många gånger att hans medvetna och omedvetna uppmärksamhet börjar samarbeta och bli lyhörda för alla vägar som leder till det önskade läget.
Med alla sinnen fokuserade på det önskade läget, hör Tomas några dagar senare två vänner prata om en modig och idéöppen person. Personen de pratar om heter Siv och ansvarar för ett fackförbunds utbildningsverksamhet.
Tomas får telefonnumret och nästa dag ringer han Siv. Hon svarar, lyssnar och säger: Ja va kul! Det är klart du ska komma till oss och föreläsa om arbetsglädje. Det behöver våra medlemmar.
Inför detta föredragstillfälle har Siv ordnat så att fackförbundets medlemstidning gör ett reportage med Tomas om arbetsglädje. Ett stort tvåsidesuppslag med bild på en riktigt glad Tomas.
Tanken med artikeln är att väcka intresse för ämnet och mannen bakom föreläsningen. Och det fungerade alldeles utmärkt. Många nyfikna hittade till lokalen på Olof Palmes gata i Stockholm den föredragskvällen. Det här var första men inte sista gången som Tomas presenteras som föreläsare.
Artikeln i medlemstidningen fungerade utmärkt på ett annat sätt också: En journalist på Sveriges största morgontidning Dagens Nyheter läser artikeln i fackföreningens medlemstidning och kontaktar Tomas.
En vecka senare finns en glad Tomas på bild och i text på förstasidan i Dagens Nyheters Jobb-bilaga. Med den mediala uppmärksamheten började nu kunderna höra av sig och boka Tomas som organisationskonsult och föreläsare – lätt och enkelt.
Ring Tomas Eriksson på 0708-10 36 36 eller maila på tomas@arbetsgladje.se
Annars går det jättebra att fylla i dina kontaktuppgifter – så hör vi av oss så snart vi kan!
Ring Tomas Eriksson på 0708-10 36 36 eller maila på tomas@arbetsgladje.se
Annars går det jättebra att fylla i formuläret – så hör vi av oss så snart vi kan!
Va kul att du vill anmäla dig till kursen!
Fyll i dina uppgifter. Tryck på ”Skicka”.
Har du frågor – eller önskar du boka flera deltagare på en gång – skicka då ett mail till tomas@arbetsgladje.se.
Du kan också ringa Tomas på 0708-10 36 36.