Svenska föreläsare

Det finns flera tusen svenska föreläsare. Vilken av alla talangfulla talare ska du boka till din kommande kickoff eller konferens? Vi rekommenderar Tomas Eriksson – en inspirationsingenjör som älskar att hjälpa dig och dina kolleger att höja arbetsglädjen på er arbetsplats.

Svensk föreläsare om nordisk glädje på jobbet

Vad heter arbetsglädje på engelska? Hmm.. Blir det tomt i huvudet är du inte ensam om den upplevelsen. Det borde väl heta nåt i stil med ”work joy”, men det är inget etablerat begrepp i engelskan.

Tomas Eriksson, en av många svenska föreläsare – men rätt unik i sitt kliv från ingenjör till inspiratör.

Ordbokens förslag på engelskans motsvarighet till arbetsglädje är ”job satisfaction”. Men arbetsglädje är så mycket mer och större än arbetstillfredsställelse. En missvisande översättning som beror på att engelskan i likhet med nästan alla andra språk i värden inte har ett ord eller uttryck för det som är så självklart för oss i Norden. Ordet arbetsglädje finns i svenskan, norskan, danskan, isländskan – och i finskan.

Kontakta Tomas

Arbetsglädje är det ämne som Tomas Eriksson oftast blir efterfrågad att föreläsa om. Hur man bygger ut sin egen och sina kollegers arbetsglädje så att den dyker upp oftare och oftare i den egna yrkesvardagen. Andra ämnen som ligger Tomas varmt om hjärtat är chefsglädje och feedbackglädje.

Organiserade svenska föreläsare – tryggt för dig som beställare

Över 100 yrkesverksamma föreläsare i Sverige är medlemmar i Talarföreningen NSA Sweden. Det är ett hjärtligt och hjälpsamt nätverk av talare som kompetensutvecklar sig, inspirerar varandra och utvecklar branschen.

 

Tomas Eriksson är stolt medlem i Talarföreningen NSA Sweden.

Att välja en talare som är medlem i Talarföreningen är också en trygghet för dig som beställare, då medlemmarna förbinder sig att följa föreningens etiska regler. Genom att vara med i föreningen har föreläsaren dessutom ett stort nätverk av kolleger – i hela landet – som kan hoppa in som ersättare ifall det där som inte får hända händer, att den bokade talaren hindras av inställt transportmedel eller akut sjukdom.

Svenska eller engelska – föreläsare väljer olika

Tänk dig att du jobbar i ett internationellt företag och ska anordna en konferens med en svensktalande talare. Koncernspråket är engelska, men det är bara svensktalande på konferensen. Inga problem. Självklart ska den svensktalande föreläsaren föreläsa på svenska. Och om bara en av deltagarna inte alls förstår svenska så ska självklart föredraget hållas på engelska. Kolla med din föreläsare i förväg om hen också föreläser på engelska. Här har svenska föreläsare olika policies. En del föreläser bara på svenska. Andra tar gärna uppdrag på engelska också.

Den optimala blandningen

Tomas Eriksson föreläser både på svenska och engelska. Och ibland på svengelska. Svengelska passar utmärkt när det är några i publiken som förstår lite svenska men inte skulle förstå ett helt föredrag på det nya språket, samtidigt som det är några i publiken som inte känner sig helt bekväma med engelska. Några som skulle få anstränga sig oerhört mycket för att kunna ta till sig det viktigaste i ett 90-minuters föredrag på engelska.

Föreläsare Tomas Eriksson på scen förtydligar med en handgest vad han menar.Svenska, engelska eller en energihöjande blandning.

Föreläsare höjer spänningen

Hur föreläser Tomas på svengelska? Antingen huvudsakligen engelska med svenska förtydliganden eller en föreläsning på engelska med nyckelord förklarade på svenska – och allt där emellan. Tomas Eriksson gillar utmaningen att hitta balansen mellan språken och den extra kryddan som språkblandningen ger föredraget. Föreläsarens språkutmaning lyfter också närvaron och glädjenivån hos deltagarna – det blir  helt enkelt extra spännande att lyssna och hänga med i ett sånt föredrag.

Tomas har rankingen Platinum Speaker

Tomas är certifierad Platinum Speaker på Speakerrating.com. Det är den näst högsta nivån. Endast några få svenska föreläsare har Platinum-nivå. Tomas har förläst om arbetsglädje i mer än 15 år och är fortfarande lika engagerad när han går upp på scen för att visa vägen till ökad arbetsglädje på din arbetsplats.

Kontakta Tomas idag

Boka Tomas Eriksson när du försäkra dig om att både kompetensen och konferensen får ett härligt lyft. Deltagare ger Tomas får betyget 5,6 av 6 möjliga. Kontakta Tomas idag.

Kontakta Tomas